Intro

Lukemattomia juttuja dokumenttiteoksen kantavana ideana oli yllyttää kuvauksiin osallistuneet ihmiset ajattelemaan oman elämän parhaita puolia. Toivomme että myös Lukemattomien juttujen katsojat havahtuvat miettimään samoja asioita.


Katso tarinoita valitsemalla ensin haluamasi kategoria vasemmalla olevista painikkeista. Sen jälkeen voit valita tähän avautuvasta valikosta haluamasi tarinat.

Info

Dokumentti on kuvattu elokuussa 2011 Oulun Meri-Toppilassa. Kuukauden kuluessa kameroiden eteen oman tarinansa tuli kertomaan kaikkiaan 47 henkilöä.
Naisia, miehiä, poikia, tyttöjä, mummoja ja pappoja, perheellisiä ja itsekseen asuvia, töissä käyviä, työttömiä, eläkeläisiä, kotiäitejä ja -isiä.

Kaikilta kysyttiin samat kysymykset: mikä on elämän kantava voima, mikä auttaa jaksamaan, mikä on elämässä tärkeää ja mikä on elämän motto?

Kuvauspaikka

Oulun ghetoksikin kutsuttu asuinalue on mielenkiintoinen kulttuurien ja eri sosiaaliryhmien sulatusuuni.
Meri-Toppilassa asuu eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä, useita eri kansalaisuuksia; romaaneja, vanhoja alueen tehdastyöläisiä, opiskelijoita, vankilasta vapautuneita, yksinasuvia ja perheitä.

Katso kartta alueesta

Taustaa

Meri-Toppilassa toiminut Toppilan sellutehdas oli oululaisille vaurauden tuoja kunnes se lakkautettiin vuonna 1985.
Alue autioitui ja Alvar Aallon suunnittelema tehdaskokonaisuus jäi rappeutumaan 1990-luvulle saakka, jolloin alue kaavoitettiin ja sinne rakennettiin asuntoalue.
Tehtaan jäljelle jääneet rakennukset suojeltiin ja niihin on rakennettu mm. Halpa-Halli, monipalvelukeskus ja opiskelija-asuntola.
Kulttuurivoimala ry on parhaillaan kunnostamassa kulttuurikeskusta tehtaan siiloon.

Työryhmä

Waria tuotantojen työryhmä:

Karoliina Niemelä (ohjaus ja leikkaus)
Pirjo Lempeä (kuvaus)
Marjo Pekonen (tuottaja)
Esa Hietala (koodaus)
Mervi Saaranen (tuotantoavustaja)
Elias Kiuru (tuotantoharjoittelija)

Rahoittajat

Lukemattomia juttuja on toteutettu Aalto-yliopiston ja
Oulun yliopiston Dimeke - tuotekehitystä digimediaan -hankkeen
myöntämän tuotekehityspalkinnon avulla.